Bonaire in 100 foto’s – Groene Leguaan

29 mei 2020 door Casper Douma - Leestijd: < 1 minuut

Groene leguanen zijn niet door de mens geïntroduceerd en vormen dus een inheemse diersoort op ons eiland.

De planteneters van Bonaire

Groene leguanen zijn indrukwekkende reptielen en kunnen op Bonaire enorme proporties aannemen. Groene leguanen zijn niet door de mens geïntroduceerd en vormen dus een inheemse diersoort op ons eiland. Volwassen mannelijke exemplaren kunnen de 1,5 m overstijgen en meer dan 40 kg wegen. Groene leguanen kunnen overigens prima zwemmen en lang onder water blijven. Het zijn pure herbivoren, op het menu staan dus alleen maar planten. 

Casper Douma Photography

“Bon dia tur hende I bon bini na dushi Boneiru!
Mijn naam is Casper Douma en ik ben fotograaf. Sinds 2014 woon ik op dit prachtige eiland dat wordt omringd door een franjerif. Op het eerste oog zie je misschien vooral cactussen en droogte, maar Bonaire is een klein juweel als je het beter leert kennen. Ik neem je graag mee op een van mijn fotografietours om je alle bijzondere plekjes van Bonaire te laten zien. In kleine groepjes van maximaal 4 personen geef ik je een uniek kijkje op de schoonheid van Bonaire. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens op mijn website! Ik wens je heel veel plezier op het mooie Bonaire.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *