Bonaire in 100 foto’s – Aloë Vera

22 februari 2023 door Casper Douma - Leestijd: < 1 minuut

Aloë vera is een plantensoort die veel voorkomt op Bonaire. Er zijn talloze variaties op deze vetplant. Hoewel men denkt dat het geleiachtige sap van aloëbladeren medicinale voordelen heeft, zijn er ook veel andere toepassingen.

De geïmporteerde vetplant van Bonaire

Aloë vera is een plantensoort die veel voorkomt op Bonaire. Er zijn talloze variaties op deze vetplant. Hoewel men denkt dat het geleiachtige sap van aloëbladeren medicinale voordelen heeft, zijn er ook veel andere toepassingen. Aloë vera wordt al eeuwenlang voor verschillende doeleinden gekweekt en werd door de Nederlanders vanuit Afrika naar Bonaire gebracht. Bij de ingang van het Washington Slagbaai National Park zie je nog de overblijfselen van deze winstgevende plantages.

Casper Douma Photography

“Bon dia tur hende i bon bini na dushi Boneiru!”
Mijn naam is Casper Douma en ik ben fotograaf. Sinds 2014 woon ik op dit prachtige eiland dat wordt omringd door een franjerif. Op het eerste oog zie je misschien vooral cactussen en droogte, maar Bonaire is een klein juweel als je het beter leert kennen. Ik neem je graag mee op een van mijn fotografietours om je alle bijzondere plekjes van Bonaire te laten zien. In kleine groepjes van maximaal 4 personen geef ik je een uniek kijkje op de schoonheid van Bonaire. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens op mijn website! Ik wens je heel veel plezier op het mooie Bonaire.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *